Hankasalmen oma kahvi
Tämä erinomainen kahvi on kunnianosoitus paahtajan kotikunnalle eli Hankasalmelle! Oman Kylän Kahvi on täyteläinen keskipaahto, joka on paahdettu keskellä luonnon rauhaa Hankasalmen peräkylillä Havusalmella. Tämä kahvi toimii mustana tai maidon kanssa, mutta parhaan kokemuksen saat, kun seuraat seuraavia ohjeita:
1. Keitä Oman Kylän Kahvit
2. Laita Keski-Suomen kotiseutulaulu soimaan
3. Ajattele Hankasalmea
4. Nautiskele herkullista kahvia tippa linssissä
Tämä kahvi tulee Eli Chilconin pientilalta El Diamantesta, San Jose De Lourdesin alueelta, Perusta. Yli 10 vuoden kokemuksella erikoiskahvin viljelystä, Eli ja hänen vaimonsa pyörittävät neljän hehtaarin maatilaa, joka keskittyy pääasiassa Caturra-lajikkeeseen. Tilalla kasvatetaan myös Bourbon- ja Catuai-lajikkeita.
Tila sijaitsee korkealla, 1800 metrin korkeudessa, jossa ilmastonmuutoksen vaikutukset, kuten kuivuudet ja vaihtelevat lämpötilat, ovat luoneet haasteita viljelylle. Eli on sopeutunut näihin muutoksiin istuttamalla varjopuita, kehittämällä kastelujärjestelmiä ja käyttämällä tarkkaa lannoituksen hallintaa. Tämä sitoutuminen maaperän ja kasvien terveyteen varmistaa korkean laadun säilymisen vuodesta toiseen.
Paahtoaste; 2,5/5
Kahvin alkuperä: Peru - El Diamante, San Jose De Lourdes, San Ignacio
Prosessointi: Pesty
Lajikkeet: Caturra, Bourbon & Catuai
Korkeus: 1800 m
Cup Score: 84,75